TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00136

TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00136KOFOP 1.2.1 VEKOP 16 2017 00878

Kultúrház energetikai korszerűsítése

Kedvezményezett: Sajólászlófalva Község Önkormányzata
Projekt címe: Kultúrház energetikai korszerűsítése Sajólászlófalván
Támogatás összege: 17,2 millió forint
Támogatás intenzitása: 100%
A projekt fizikai zárása: 2020.05.31.
Projekt azonosító száma: TOP-3.2.1-16-BO1-2018-00136

Projekt bemutatása

A hamarosan megkezdődő fejlesztés során az Önkormányzat fenntartásában lévő Kultúrház energetikai korszerűsítése valósul meg. Az épület energetikai adottságai rossznak mondhatóak, szerkezetek nem felelnek meg az érvényben lévő energetikai követelményeknek, üzemeltetése magas költségekkel jár.

A pályázat keretén belül megvalósul:

  • az épület homlokzatának és a padlásfödémnek az utólagos hőszigetelése,
  • a nyílászárók (fa ablakok) részleges cseréje 3 rétegű üveggel ellátott korszerű hőszigetelt nyílászárókra,
  • az épületbe hőellátás céljára egy kondenzációs elven működő fali kazán kerül felszerelésre, hőleadóként radiátorszelepes radiátorok lesznek telepítve,
  • az épület tetején az éves villamos energia igény fedezésére 2,2 kWp teljesítményű napelem rendszer (8 db panel) kerül kiépítésre,
  • az épület komplex akadálymentesítése is megtörténik
  • A projekt elsődleges célja, hogy az épület üzemeltetési költségei kedvezőbbek legyenek, a költségcsökkenésen túl a környezet tudatosság a másik meghatározó cél, mivel a korszerűsítés hatására fajlagosan nagymértékben csökken az üvegházhatást kibocsájtó gázok mértéke. Az épület akadálymentesítésével Sajólászlófalva Község Önkormányzatának célja, hogy az ide látogató mozgáskorlátozott, illetve a valamilyen fogyatékossággal élő hátrányos helyzetű, vagy mozgásukban már korlátozott idős emberek sokkal könnyebben, akadály és külső segítség nélkül juthassanak az épületbe és vehessék igénybe annak szolgáltatásait.

A projekt finanszírozása az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap Társfinanszírozásával, a Terület és Településfejlesztési Operatív Program keretén belül valósul meg.